Afwerken Zolderplaten

 Inclusief afplakken kozijnen en ramen

 Afwasbare latex en speciale hechtprimer 2 lagen

  Inclusief plamuren gaatjes

  Inclusief kitten naden

 Hele woning snel en netjes opgeleverd!

 Eén vast aanspreekpunt’

 Slechts €19.95 p/m2 ex. Btw zonder verrassingen achteraf

De Stappen

Stap 1. Wij plakken alle kozijnen, ramen en houtwerk netjes af. Want wij willen niet dat als wij weg zijn u nog dagen moet poetsen.

Stap 2. Wij plamuren de gaatjes van de nietjes en kitten alle naden netjes af

Stap 3. De eerste primerlaag wordt verticaal aangebracht.

Stap 4. De tweede latex laag wordt horizontaal aangebracht.

Stap 5. We verwijderen al het afplakmateriaal en verzamelen al het afval.

Wilt u uw zolder plafond latexspuiten?

Bij de meeste nieuwbouwwoningen worden de schuine plafonds op de zolders opgeleverd met lelijke groene of bruine vezelplaten. Deze vezelplaten zijn lastig te texen met een roller. Belangrijk is dat ze worden afgewerkt met een speciale primer en dampdoorlatende latex, dit is het beste met airless verfspuit te realiseren.

Voordat wij de primer en de dampdoorlatende latex op de vezelplaten aanbrengen dichten wij de gaatjes van nietjes met een speciale plamuur. Naden en kieren kitten wij af met een acrylaatkit.

Deze handelingen maken uw zolder optisch een stuk groter en frisser!

Nieuwbouw zolder afwerken

Het dak van de zolder van een nieuwbouwwoning wordt meestal gemaakt met groene platen of bruine platen. Dit zijn vezelplaten die gemaakt worden van een soort houtpulp. Deze groene plafondplaten of bruine plafondplaten geven je zolder vaak een donkere uitstraling en maken de zolder optisch een stuk kleiner. Bruine of groene zolderplaten afwerken in een lichte kleur is goede investering voor je woning. Hierdoor wordt je zolder een stuk frisser en lijkt je zolder aanzienlijk groter.

Zolder stucen, spackspuiten of latex spuiten?

Laten we beginnen met het stucen van de groene of bruine zolderplaten. Dit is alleen mogelijk als u eerst gipsplaten tegen het schuine zolderplafond maakt, maar dit is erg kostbaar en tijd rovend. In de praktijk gebeurd dit bijna nooit.

Spackspuiten van uw groene of bruine vezelplaten kan wel. Eerst dienen de gaatjes gedicht te worden en naadjes te worden afgekit van de zolderplaten. Vervolgens wordt alles in een speciaal dampdoorlatende primer gespoten met een latexspuit en als dit droog is komt de structuur erop.

Latexspuiten van de bruine of groene zolderplaten in de nieuwbouw is het meest voorkomend. Eerst dienen de gaatjes gedicht te worden en naadjes te worden afgekit. Vervolgens wordt alles in een speciaal dampdoorlatende primer gespoten met een latexspuit en aansluitend wordt alles afgespoten met een damp open latex.

Schuine wand op zolder afwerken of niet?

Vaak denken mensen ach het is maar een zolder. Maar in de praktijk wilt men in de toekomst toch vaak een kantoor of extra slaapkamer op zolder realiseren en dan is het vele malen lastiger om het alsnog te doen, omdat de vloer dan afgeplakt dient te worden, alle spullen eruit moeten en er veel nevel bij komt kijken. U kunt uw schuine zolderplaten ook zelf afwerken echter als u met een roller aan de gang gaat sta er dan wel bij stil dat groene en bruine vezelplaten vaak 3 keer gerold dienen te worden om het mooi dekkend te krijgen.

Kosten nieuwbouw zolder afwerken

Bij een standaard nieuwbouwwoning met 2 schuine kanten en groene of bruine vezelplaten is de prijs bij ons vast. Maar zijn ze hoger dan 4.50 meter of met meerdere vlakken dan maken wij een prijs op maat voor u.