Uw nieuwbouw plafond of bestaand plafond laten glad stuken?

Veel mensen die een nieuwbouwhuis of bestaand huis kopen storen zich aan de lelijke V-naden die in het plafond zitten of aan de structuur van het spackspuitwerk, daarom willen veel mensen het plafond glad laten stucen. Dit kunnen wij oplossen door het plafond glad te stucen. Hierdoor verkrijgt u een mooi glad plafond wat de ruimte optisch een stuk groter maakt en indien het in de toekomst opnieuw getext dient te worden gaat dit aanzienlijk makkelijker!

Nieuw plafond glad stuken

Strandaard worden uw nieuwbouwhuis plafonds voorzien van spackspuitwerk dus als u zich niet stoort aan de V-naden en de structuur is het helemaal prima en hoeft u er niets aan te doen. Maar wilt u de plafonds mooi glad hebben zodat het een geheel wordt dan kunnen wij hierin zeker iets voor u betekenen, door uw nieuwbouw plafonds mooi glad te stucen!

Traditioneel glad stukwerk, 3 tot 5 mm plafonds

 

 Inclusief afplakken kozijnen en ramen

 Inclusief aanbrengen gaas op scheurgevoelige plekken 

  Inclusief inlijmen

 (optioneel) schuren met Flex schuurmachine en/of latex spuiten zie onze pakketten

 Hele woning snel en netjes opgeleverd!

 Eén vast aanspreekpunt’

Slechts €22,50 p/m2 ex. Btw zonder verrassingen achteraf

image0

De Stappen

Veel mensen denken hup, wat gips op het plafond uitsmeren en klaar. Dat kan, maar niet bij ons!

Stap 1. Wij beginnen met het plakken van gaas op scheurgevoelige plekken.

Stap 2. Wij plakken alle kozijnen, ramen en houtwerk netjes af. Want wij willen niet dat als wij weg zijn u nog dagen moet poetsen.

Stap 3. Alles wordt ingelijmd met een specifieke lijm die past bij uw ondergrond.

Stap 4. De gips wordt aangebracht.

Stap 5. Wij gaan er nu met een rei overheen.

Stap 6. Het wordt nog een keer na gereid. (tegen uitzakken)

Stap 7. Vervolgens wordt alles gemest. (met handmessen halen wij de bulten eruit)

Stap 8. Nu gaan we alles met water sponzen om meer imperfecties weg te halen.

Stap 9. Wederom word alles gemest om glad te krijgen.

Stap 10. Alles wordt nog een keer na gekrabd.

Stap 11. En als laatste maken wij nog Riffinotop aan en brengen hier nog een laagje mee aan, voor een extra glad eindresultaat.

Stap 12. We verwijderen al het afplakmateriaal en verzamelen al het afval.

Zoals u ziet 12 handelingen voordat wij er tevreden over zijn en u recht in de ogen kunnen aankijken!

V-naden nieuwbouw plafond wegwerken

Waarom zijn V-naden niet mooi? Nou simpelweg omdat de V-naden het geheel onderbreken en daardoor lijkt het plafond optisch kleiner. Dit is de meest gehoorde reden om V-naden in een nieuwbouwhuis te laten wegwerken. Hoe gaan wij te werk om de V-naden in uw plafond te dichten? Wij gebruiken een speciale gips om de V-naden uit te vullen, vervolgens plakken wij gaas over de V-naden en zetten er nog een laag overheen, om zo te zorgen dat de teruggetrokken eerste laag gips niet aftekent in het eindresultaat. Nu zijn de V-naden dicht gezet en kunnen wij uw plafond glad stucen.

Kunnen er scheuren in het plafond ontstaan?

Gelukkig komt dit maar zelden voor, dit mede omdat wij een speciale gaas plakken. Echter in uitzonderlijke gevallen kan het weleens gebeuren dat er een klein krimpscheurtje ontstaat. Dit ligt dan aan het zetten van de woning of omdat de vloeren te warm worden door een opstook protocol. Maar dit was dan ook gebeurd in uw spackspuitwerk plafond.

Plafond sauzen na het stucen

Moet een plafond gesausd worden na het stucen? Dit is een veel gehoorde vraag, uiteraard niks moet, maar het is wel een dringend advies om zo het mooiste resultaat te verkrijgen. Als u het plafond na het stucen niet zou verven dan wordt het niet een mooi geheel en is uw plafond niet zo goed beschermd.
Wij kunnen uw plafond sauzen na het stucen en dan weet u zeker dat u een prachtig plafond heeft.
Soms gaan mensen het plafond zelf sauzen na het stuken, maar als u geen ervaring heeft met het verven van plafonds die net gestuct zijn dan wil het weleens gebeuren dat er allemaal baanvorming in het plafond komt en dit zou jammer zijn van een nieuw gestuct plafond.

Wij kunnen uw plafond verven doormiddel van airless spuiten na het stucen met ons ”stukwerk en latexspuit pakket”, dit is de mooiste afwerking van uw nieuw gestuct plafond, omdat u hierbij geen structuur van de roller heeft, wat wel het geval is bij traditioneel sauswerk.

Wat kost een plafond stucen?

De prijs om een plafond te stucen is overal erg wisselend maar bij ons staan deze vast in ons “stukwerk en latexspuit pakket”. Wij gaan er dan wel vanuit dat de platen al mooi vlak liggen want wij brengen maximaal 0.5cm aan om zo het vocht wat in de woning komt tot een minimum te beperken, wat de kans op scheuren aanzienlijk verkleind. Een veel gekozen manier van afwerken met de plafonds is dat mensen enkel de plafonds in de woonkamer, keuken en hal glad laten stucen om zo de kosten te drukken en omdat er boven vooral geslapen wordt en je dan toch je ogen dicht hebt.

Kies voor Nieuwbouwwanden afwerken

De beste prijs/kwaliteit verhouding

Van begin tot eind één aanspreekpunt

Snelle en nette oplevering

Gespecialiseerd in vakwerk