Bestaande muren glad stucen

Waarom kiezen mensen ervoor om muren glad te stucen? Nou daar zijn meerdere redenen voor, een glad gestucte muur is optisch volgens vele het mooiste en tijdloos. Bij glad gestucte muren hoeft u ook niet bang te zijn dat u of uw kinderen zichzelf eraan openhalen als je ertegenaan valt of langs loopt. Een glad gestukte muur is ook geschikt als basis voor alle andere soorten afwerking, zoals foto behang, betonlook etc. U dient wel rekening te houden dat het glad stucen van de muren iets meer kost en langer duurt dan dunpleister, dit is echter niet mogelijk bij bestaande huizen.

Traditioneel glad stukwerk, 3 tot 5 mm in bestaande woning

 

Inclusief afplakken kozijnen en ramen
 
Inclusief aanbrengen gaas op scheurgevoelige plekken 
 

Inclusief inlijmen en nieuwe hoekijzers plaatsen

(optioneel) schuren met Flex schuurmachine en/of latex spuiten zie onze pakketten

Hele woning snel en netjes opgeleverd!

Eén vast aanspreekpunt’

Slechts €19,95 p/m2 ex. Btw zonder verrassingen achteraf

image3

Muur glad stucen bij waterschade

Soms willen mensen alleen een muur stucen omdat er bijvoorbeeld waterschade is ontstaan. Meestal dekt de verzekering de waterschade en kunnen wij uw muur stucen en sauzen zonder dat het u iets kost. De oorzaak van waterschade is vaak dat buiten het lood niet meer goed zit, een kapotte dakpan of dat het kitwerk versleten is. Dit herstelwerk wordt niet gedekt door de verzekering, maar de gevolgschade die wordt wel vergoed door de verzekeraar.

Om een offerte op te stellen bij waterschade rekenen wij 10% van het offerte bedrag. Maar als wij de waterschade mogen verhelpen door uw muur opnieuw te stucen wordt dit uiteraard weer in mindering gebracht. Dus als u waterschade heeft en er moet een muur opnieuw gestuct worden kunnen wij u hier zeker bij helpen.

Over bestaand stucwerk heen stucen

Is het mogelijk om over bestaand stucwerk heen te stucen wordt vaak gevraagd? Ja dit is meestal geen probleem. In de praktijk willen mensen graag muren laten stucen waar ouderwets Granol opzit, evenals muren waar spachtelputz opzit. Deze muren zijn altijd mooi glad te stucen.

Zolang het oude stucwerk goed vast zit en er geen zware verontreiniging opzit zoals nicotine, roet, stoflagen etc. zijn hier geen risico’s aan verbonden en kunnen wij de muren mooi glad stucen.

Stucen over tegels, veegvast of behang, kan dat?

Soms heb je ook muren waar “Veegvast” of behang opzit dit is een risicovolle ondergrond en wordt vaak verwijder voordat de muur gestuct kan worden, anders bestaat het risico dat het stukwerk van de muur komt en daar zit niemand op te wachten.

Bij tegels die goed vast zitten kun je gewoon overheen stucen, maar er moet dan wel raapwerk op, oftewel een hele dikke stuclaag.

Over Renovliesbehang kan ook gestuct worden mits dit goed vast zit, maar indien mogelijk adviseren wij dit te verwijderen voordat we de muren glad stucen

Waarom voorstrijken bij het stucen van wanden?

Het is erg belangrijk om uw wanden in te lijmen oftewel voorstrijken. Heeft u een stukadoor die zonder benul alles maar in de gele voorstrijk zet dan bent u waarschijnlijk lekker goedkoop uit, maar deze is maar bij een beperkt aantal ondergronden geschikt en kan tot resultaat hebben dat het stucwerk niet goed hecht en loskomt.

Bij het kiezen van de voorstrijk kijken wij naar verschillende factoren zoals: is het een zuigende ondergrond, is er verontreiniging of is het een gladde ondergrond die extra hechting behoefd. Hierop baseren wij onze keuze welke voorstrijk bij u geschikt is om de muren mee te voorstrijken en zo een solide basis te creëren.

Kosten van muren stucen

De kosten om uw muren te stuken staan bij ons ook vast bij een standaard woonhuis. Maar indien er heel veel hoekjes en kantjes inzitten, het dik gestuct moet worden of het zijn lastige meters dan wijkt de prijs wel af. Stel u vraagt zich af wat kost stucen per m2 en u wilt maar een muur stucen of alleen een trappengat dan betaald u natuurlijk een andere prijs dan wanneer wij de gehele woning stucen. Maar wij maken graag een passende offrte om uw muren mooi glad te laten stuken.
U kunt uw muren na het stucen ook mooi laten afwerken met ons “stukwerk en latexspuit pakket” om zo verzekerd te zijn van een mooi eindresultaat!

Kies voor Nieuwbouwwanden afwerken

De beste prijs/kwaliteit verhouding

Van begin tot eind één aanspreekpunt

Snelle en nette oplevering

Gespecialiseerd in vakwerk

De Stappen

Veel mensen denken hup, wat gips op de muur uitsmeren en klaar. Dat kan, maar niet bij ons!

Stap 1. Wij beginnen met het plakken van gaas op scheurgevoelige plekken.

Stap 2. Wij plakken alle kozijnen, ramen en houtwerk netjes af. Want wij willen niet dat als wij weg zijn u nog dagen moet poetsen.

Stap 3. Alles wordt ingelijmd met een specifieke lijm die past bij uw ondergrond.

Stap 4. Daar waar nodig worden hoekijzers en stucstops geplaatst.

Stap 5. De gips wordt aangebracht.

Stap 6. Wij gaan er nu met een rei overheen.

Stap 7. Het wordt nog een keer na gereid. (tegen uitzakken)

Stap 8. Vervolgens wordt alles gemest. (met handmessen halen wij de bulten eruit)

Stap 9. Nu gaan we alles met water sponzen om meer imperfecties weg te halen.

Stap 10. Wederom word alles gemest om glad te krijgen.

Stap 11. Alles wordt nog een keer na gekrabd.

Stap 12. En als laatste maken wij nog Riffinotop aan en brengen hier nog een laagje mee aan, voor een extra glad eindresultaat.

Stap 13. We verwijderen al het afplakmatriaal en verzamelen al het afval. 

Zoals u ziet 13 handelingen voordat wij er tevreden over zijn en u recht in de ogen kunnen aankijken!