Wat is spackspuiten?

Spack spuiten doen we met een spack spuitmachine onder druk van een compressor brengen we een pleisterlaag op wanden of plafonds. Deze mooie wand en plafondafwerking met korrelstructuur bestaat uit een kunsthars en kalk bevattende pasta, oftewel spack genaamd. Dit materiaal is bovendien een watervaste wand en plafondafwerking. Spackspuitwerk wordt aangebracht door een spackspuiter welke door ons intern is opgeleid.

Nieuwbouw wanden spackspuiten die behangklaar zijn opgeleverd

 
Inclusief afplakken kozijnen en ramen
 
Inclusief aanbrengen gaas op scheurgevoelige plekken 
 

Mooi fijn spackspuitwerk

Hele woning snel en netjes opgeleverd! 

Eén vast aanspreekpunt’

Slechts €9,95 p/m2 ex. Btw zonder verrassingen achteraf

WhatsApp Image 2021-01-14 at 20.14.24

Welke soorten korrel zijn mogelijk bij spackspuiten?

Veel mensen vragen wordt spack spuitwerk uitgevoerd in een variabele korrelgrootte en kan ik bij een plafond of muur spackspuiten kiezen uit meer dan een korrel? Ja, u kunt kiezen uit spack spuitwerk met een diverse korrelgrootte namelijk: fijn, middel en grof.

Bij spackspuiten zijn diverse korrels mogelijk. Er is keuze uit fijn, middel en grof. Een grove spack structuur zal kleine oneffenheden in uw plafond of wand voor een groot deel of geheel kunnen camoufleren. De vuistregel is: hoe fijner de spack korrel, hoe gladder de ondergrond moet zijn voor een eindresultaat zonder onregelmatigheden, wat erg belangrijk is voor het eindresultaat.

Als wij uw wand afwerken met spack spuitwerk kiezen wij standaard voor korrel ‘middel tot fijn’. Dit kiezen bijna al onze klanten omdat dit vaak mooi een geheel vormt met het huidige spack plafond

Twijfelt u tussen afwerking met een korrel of juist helemaal glad? De verschillen tussen spackspuiten en dunpleister zitten erin dat spack structuur heeft en dunpleister glad is, dat spack veel sneller gaat en dat spack aanzienlijk goedkoper is.

In welke kleuren is spackspuiten mogelijk?

Het grote voordeel van spackspuiten is dat u spack kunt kiezen in iedere kleur die u wenst. Spackspuiten en het aanbrengen van kleur gebeurt in een keer. U hoeft na een spack afwerking deze niet ook nog eens te laten sauzen, schilderen, spuiten of rollen om het van de juiste kleur te voorzien. U kunt kiezen uit iedere Ral kleur spackwerk.

Wel is het erg makkelijk dat als u de spack met kleur zat bent, u uw spack met muurverf eenvoudig kunt overspuiten, sauzen of rollen in iedere gewenste kleur. Hiervoor is dan niet weer een spackspuiter nodig omdat u weinig aan de structuur verandert. Spackspuiten is mogelijk in elke kleur maar dit brengt wel extra kosten met zich mee. De meeste mensen laten het spack spuitwerk gewoon wit spuiten en texen dan later zelf een wandje over op de gewenste kleur.

Op welke ondergrond is het spuiten van spack spuitpleister mogelijk?

Spackspuiten is mogelijk op best wel veel ondergronden. Spuitklare wanden en plafonds zijn o.a. vlak gestucte wanden en plafonds, gipsplaten, Fermecell platen, ytongblokken, gipsblokken, zolderplaten, kalkzandsteen blokken en kaal beton welke de norm behangklaar hebben ideaal voor nieuwbouw woningen en nieuwbouw bedrijfspanden.

Ondergronden zoals hout, metaal, glas en kunststof zijn niet zo geschikt voor spackspuitwerk. Bij wanden met een grove structuur zal eerst alles moeten worden glad gepleisterd zodat het weer behangklaar is. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Spackspuiten over een waterschade of over een verontreinigde ondergrond

Is een ondergrond verontreinigd door bijvoorbeeld nicotine, vlekken, vet of vocht, dan zal deze eerst met een speciale primer behandeld moeten worden voordat het kan worden afgewerkt met spack spuitpleister. Dit geldt ook voor wanden waar nog een lijmlaag of lijmresten opzitten van bijvoorbeeld oud behang.

Ook donker geschilderde wanden, oude verontreinigde plafonds, verkleurde of vieze plafonds en muren of plafonds met waterschade moeten eerst worden voorzien van een speciale primer

Voorbehandelen tegen kleurdoorslag bij spackspuiten

Voorbehandelen bij spackspuiten kan noodzakelijk zijn om te voorkomen dat kleurdoorslag in de ondergrond door de nieuwe laag spackspuitwerk heen zichtbaar wordt. Bij de voorbehandeling wordt dan een primer als isolatielaag aangebracht die het vuil afsluit zodat er geen verontreiniging zal doorkomen in de korrellaag. Onze spack spuiter zal de voorbehandeling doen met de airless machine of met een roller, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.

spackspuitwerk is een dunne, twee laags afwerklaag. Met de eerste laag, de egalisatie laag worden kleine oneffenheden geëgaliseerd. Deze egalisatie laag is tot ongeveer 2 millimeter dik, als deze voldoende is uitgehard komt hier de korrellaag overheen.

Prijzen van het spackspuiten

De prijzen van spackspuiten kunnen verschillen. Er zijn spackspuiters die in plaats van de egalisatie laag 2 korrel lagen aanbrengen of werken met een hele grove structuur, dit gaat veel sneller maar is aanzienlijk minder mooi. De omstandigheden bepalen mede de kosten van spackspuiten. Zo maakt het verschil of er veel moeten worden afgeplakt, hoeveel m2 het is en of er veel hoekjes en kanten inzitten. Wilt u uw nieuwbouw huis laten spack spuiten dan hebben wij de vaste prijs op onze site die wij hanteren.

De voordelen van spackspuiten:

  • Decoratief structuureffect.
  • Hoge dekkracht.
  • Snel, is vaak in 3 dagen klaar.
  • Hoogvullend vermogen.
  • Hoog standvermogen.
  • Uitstekende hechting.
  • Grote inwendige hardheid.
  • Goedkoop.
  • Goed overschilderbaar.
  • Aromaatvrij.
  • Afgestemd op Nederlandse Bouwmethode.
  • Voldoet ruimschoots aan COT-specificatie 83.00.

De Stappen

Stap 1. Wij beginnen met het schoonsteken van de wanden en het plakken van gaas op scheurgevoelige plekken.

Stap 2. Wij plakken alle kozijnen, ramen en houtwerk netjes af. Want wij willen niet dat als wij weg zijn u nog dagen moet poetsen.

Stap 3. De behangklare nieuwbouwmuren spacken wij met 2 lagen Brander Crystal spack. Wij brengen de spack aan met een speciale spackspuit. Na het spuiten van de eerste laag spack wordt de muur mooi glad getrokken.

Stap 4. Nu gaan wij met een kwast door de inwendige hoeken om een mooie aansluiting te verkrijgen en vervolgens controleren wij ons “canvas” en repareren imperfecties

Stap 5. Nu brengen wij de tweede laag aan, hiermee creëren wij de korrelstructuur die kenmerkend is voor spackspuitwerk.  Deze wordt door ons gelijkmatig verdeeld om zo optisch het mooiste beeld te verkrijgen.

Stap 6. Wij verwijderen al het afplak materiaal en u kunt de volgende dag zelf verdergaan met het leggen van uw vloer.